Uitleg van de Shampoo/Conditioner Bars

WAT ZIJN SHAMPOO BARS?

Onze shampoo bars  zijn eco- en reisvriendelijk en ze bieden nog een reeks andere voordelen. Een shampoo bar is een soort compacte "zeep" voor je haar. In onze compacte bar zitten, alleen natuurlijke grondstoffen zoals cacao boters, shea boters, etherische oliën, etc. De shampoo bars bevatten geen SLS of SLES, dit zijn sulfaten die een normale (vloeibare) shampoo laten schuimen. Maar deze sulfaten kunnen ook zorgen voor huidirritatie en haaruitval. Onze shampoo bar schuimt net zo goed als een normale shampoo en is veel duurzamer dan een fles shampoo. Met als gevolg dat het scheelt in de portemonnee maar het geeft ook een heel positief effect op het milieu; je gebruikt namelijk minder plastic.

VOORDELEN

Maar wat zijn de voordelen van shampoo bars? Zeep is bezig met het maken van een comeback. Mensen zijn zich meer bewust van het milieu en van hun eigen huid (en haar). Men vindt het belangrijk te weten wat er precies in de producten zit dat ze gebruiken. Los van het feit dat een shampoo bar compact en handig is, laat het de consument ook nadenken over verbruik van plastic, duurzaamheid en de impact dat men heeft op het milieu. Als je jezelf eenmaal hebt verdiept in schoonheidsproducten is er geen weg meer terug. Je komt erachter dat veel bekende merken met (onnodige) chemicaliën werken die 9 van de 10 keer niet eens goed voor je zijn. Je betaalt de hoofdprijs voor een product met een bekende naam maar je realiseert jezelf niet dat deze wellicht op dieren getest is, er chemicaliën in zijn gebruikt of er onnodig plastic wordt gebruikt (wat weer in de natuur terecht kan komen).

Een ander voordeel is het positieve effect van een shampoo bar tijdens het reizen. Je kent het wel, je gaat op reis en neemt je favoriete fles shampoo mee om bij aankomst verrast te worden met een koffer vol met shampoo besmeurde kleren. De fles was tijdens de reis opengegaan en nu zitten al je kleren onder. Lekker dan, het eerste wat je moet gaan doen is al je kleren opnieuw wassen. Aangezien onze shampoo bar compact en solide is, weet je zeker dat je hier geen last van zal krijgen. Het neemt trouwens ook niet veel ruimte in beslag in je koffer. Het ligt er een beetje aan hoe je jezelf wast, want iedereen heeft een andere voorkeur op het gebied van verbruik. Maar een gemiddelde shampoo bar gaat rond de 60-80 wasbeurten mee. 

PLASTIC

De shampoo bars zijn verpakt in gerecycled karton, je verbruikt dus helemaal geen plastic. Dit is iets wat ontzettend belangrijk is voor onze planeet. Want waar gaat al dat gebruikte plastic eigenlijk naar toe? Een deel van het plastic wordt gerecycled. Heel wat komt terecht op stortplaatsen. En meer dan je je kunt voorstellen, komt los als plastic vervuiling en komt uiteindelijk terecht in onze waterwegen. Kleine plastic deeltjes die (normaal gesproken) in honderden toiletartikelen worden gebruikt, zoals gezichtsscrubs en tandpasta's, zijn gevonden in onze grote meren en oceanen. Reusachtige drijvende vuilnisplekken (waarvan één DRIE keer zo groot als Frankrijk) dobberen rond op onze oceanen. Al dit plastic is niet alleen een probleem voor onze aarde, het is ook slecht voor onze gezondheid.

De meeste plastic items verdwijnen nooit volledig zoals gerapporteerd op de website van UN Environment.org; ze worden gewoon kleiner en kleiner. Veel van deze kleine plastic deeltjes worden ingeslikt door boerderijdieren of vissen die ze als voedsel beschouwen en kunnen dus hun weg vinden op onze borden. Ze zijn ook gevonden in een meerderheid van het kraanwater in de wereld. Door geen shampoo te kopen die in een plastic container komt, draag je bij aan het beschermen van het milieu en draag je niet (of minder) bij aan een toenemend probleem van plasticvervuiling.

Jóúw CO2-AFDRUK

Aangezien de shampoo bars op natuurlijke basis zijn gemaakt, (in vergelijking met de chemicaliën in normale vloeibare shampoo) hebben ze een langere levensduur. Een shampoo bar gaat 60-80 wasbeurten mee, onthoudt wel dat dit iets kan afwijken aangezien iedereens verbruikspatroon anders is. Bovendien passen ze, vanwege hun kleinere formaat, beter in de vrachtwagens die ze vervoeren. Wat weer jouw CO2-afdruk verder verminderd. De bars kunnen op lichaam en het haar worden gebruikt en ze zijn ook betaalbaar! Aangezien een bar €7,95 kost in onze shop. Wie vindt het nu niet geweldig om te weten dat je een (schoonheids-) product gebruikt wat lang mee gaat, goed is voor het milieu en goedkoop is?

HOE WERKT EEN SHAMPOO BAR? EN HOE MOET JE HET GEBRUIKEN?

Met een open geest. In de eerste instantie zal een bar even wennen zijn. Het is tenslotte iets anders dan je normaal gewend bent. Wrijf de bar een paar keer door je handen of in een cirkelvormige beweging één of twee keer voorzichtig over nat haar, afhankelijk van de haarlengte. Gebruik de shampoo bar spaarzaam aangezien een beetje wrijven al enorm veel schuim creëert! Masseer het schuim van de wortels tot de uiteinden van het haar. En vergeet niet grondig te spoelen!

Het haar zal na gebruik wat ruwer/stugger aanvoelen, dit komt omdat de bars helemaal natuurlijk zijn en er geen chemicaliën (parabenen) aan toegevoegd zijn om het haar (extra) te verzachten. Maak je geen zorgen, je haar zal als het droog is zacht zijn door alle boters die in de bars zitten. Wij raden wel altijd aan om na gebruik van de bar, een conditioner te gebruiken voor optimale zachtheid. Het haar zal namelijk nog zachter aanvoelen dan normaal als je gebruik maakt van een conditioner (dit komt door de shampoo bar!). Om het meest uit de bars te krijgen is het verstandig de bars na gebruik direct op een droge plek te leggen en niet in het water te laten liggen. Op deze manier kan je extra lang met jouw bar doen.

 

SLS vrij, SLES vrij​, Parabeen vrij, Proefdier vrij, 100% Vegan, Plastic vrij, Palmolie vrij.

 

© 2013 - 2024 Kapsalon Lydia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel