Schapenwol Crème

Wolvet

De schapenwol producten zijn verkrijgbaar in de kapsalon, de producten van de Noordkroon mogen NIET via de webshop verkocht worden!! Deze worden bij een bestelling dus ook NIET geleverd!!

Basis van onze Schapenwolcrèmes

Wolvet, ook bekend als lanoline, is het natuurlijk vet uit de vacht van het schaap. Je kunt het met het blote oog zien zitten als gele waas of korreltjes tussen de wolharen. De wolwasserij wast het wolvet uit de wol. Na reiniging en homogenisering gebruiken ze het als hoofdbestanddeel in de crèmes. Daarnaast bieden wij ook pure wolvet en lanoline (75% wolvet, makkelijker smeerbaar) aan, welke een uitkomst kunnen bieden bij een zeer droge en ruwe huid en bij kleine, hardnekkige probleemplekjes zoals kloven.

Waarom is wolvet zo goed voor je huid?

Eigenlijk is het simpel: zowel de mens als het schaap zijn zoogdieren. Bij de mens wordt de huid beschermd en verzorgd door natuurlijke huidvetten. Bij het schaap wordt dit gedaan door het wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten.

Onze huid neemt het wolvet makkelijk op waardoor de opperhuid met essentiële vetten gevoed wordt en herstelt. Deze vetten houden het vocht vast en brengen de huid in prima conditie waardoor deze weer zacht en soepel aanvoelt. Ook beschermt het extra laagje wolvet tegen bacteriën en schimmels. Alles puur natuur, dus de huid ademt gewoon door!

Bij hardnekkige droge huidproblemen

Omdat wolvet zo’n unieke werking heeft kan het naast het dagelijkse gebruik ook een uitkomst bieden bij het behandelen en verzorgen van hardnekkige huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en kloven. Het schapenwolvet in de crème zorgt ervoor dat de huid minder uitdroogt en makkelijker herstelt. Onze crèmes bevatten een hoog percentage wolvet, waardoor de natuurlijke kracht van wolvet volledig benut wordt. En heel belangrijk: door de unieke samenstelling trekken de Schapenwolcrèmes snel in en voelen ze niet vet aan.

De schapenwol producten zijn verkrijgbaar in de kapsalon, de producten van de Noordkroon mogen NIET via de webshop verkocht worden!!

 • Gezichtscrème
  Gezichtscrème

  Door het lagere wolvet percentage van 3% wat lichter dan onze andere crèmes. Geschikt als dag- of nachtcrème en voor elk huidtype, ook bij puistjes. Trekt snel in, voelt niet vet aan. Laat de huid niet glimmen. 98% Ingrediënten…

  € 4,25
 • Handcrème
  Handcrème

  De ideale verzorging voor je handen. Maakt droge, schrale en schilferige huid weer heerlijk zacht, laat kloven verdwijnen en brengt je huid in prima conditie. Trekt snel in en voelt niet vet aan. 99% Ingrediënten van natuurlijke…

  € 4,25
 • Neutraalcrème
  Neutraalcrème

  Last van gevoelige huid, geïrriteerde huid, schilferige huid, jeuk, eczeemplekken? Deze Neutraal crème is speciaal ontwikkeld voor de zeer gevoelige huid van peuters tot volwassenen. Hypoallergeen. Trekt snel in en voelt niet…

  € 4,25
 • Zonnebrandcrème, Factor 20.
  Zonnebrandcrème, Factor 20.

  Deze Zonnebrandcrème bevat 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals wolvet en een natuurlijke minerale filter. Beschermt tegen UVA (huidveroudering) en UVB (verbranden). Trekt snel in en laat nagenoeg geen witte waas…

  € 13,50
© 2013 - 2024 Kapsalon Lydia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel